Ringevenn

Vi mennesker er sosiale, vi trenger hverandre. Når alle møteplassene blir stengt, er det mange av oss som blir isolerte hjemme alene. Dette kan være både vanskelig og vondt. Vi mennesker er sosiale, vi trenger hverandre. Dette gjør situasjoner som den vi er i nå, veldig vanskelig. Mange savner noen å prate med - både unge og gamle.

Aldersgruppe: For alle

Frivilligsentralen har etablert et nytt tilbud som vi kaller telefonvenn. Her kobler vi sammen mennesker for at flest mulig skal ha noen å prate med.

Hva våre telefonvenner prater om, hvor ofte og hvor lenge - det er selvfølgelig opp til dere. Det vi krever er at dere ikke ber hverandre om hjelp til praktiske ting. 

Hva kan telefon/ringevennene gjøre? 

småprate, lese opp fra nettsidene til helsedirektoratet/folkehelseinstituttet, og slik bidra til å roe ned, skape en følelse av at det det er folk der ute som bryr seg. Dette er viktig mellommenneskelig arbeid og trenger ingen spesiell kompetanse. 

Ringevennene skal da holde telefonisk kontakt eller sms en gang per dag eller etter behov. VIKTIG: Frivillige skal IKKE besøke disse eller være i fysisk kontakt på annen måte.

2023 © Klæbu frivilligsentral